Goede kwaliteit
Altijd klantgericht

Duurzaam ondernemen

Wij willen graag de mooie natuur in Nederland en met name hier op de Empelsedijk in stand houden. De Lachende Vis heeft daarom meerdere doelstellingen en programma's lopen om energie verbruik en milieu belasting te verminderen. Daarnaast zijn we steeds op zoek naar meer en meer biologische producten.

Sinds 2012 zijn we een programma gaan draaien waarin we het milieu  minder zijn gaan belasten door onze afval te verminderen en zijn de investeringen in minder energie verbruik gestart.

Een van de doelstellingen is dat we bij nieuwe investeringen gaan kijken naar een energie-zuinige oplossing.

Wat hebben we de laatste jaren zoal gedaan:

We hebben ons glas verbruik met 50% gereduceerd. Door onze wijnen op fust te brengen en door het uitbreiden van speciaal bieren op tap, is er veel minder gebruik aan glas.

In 2011 zijn alle ramen in het café voorzien van een extra "voorzet"raam. Dit houd de warmte nog beter vast en werkt geluidsdempend.

In 2012 zijn er nieuwe airco systemen geplaatst. Deze systemen starten langzamer op (inverter systeem) waardoor er minder piek stroom staat op de meterkast. Door het langzamer opstarten is het energie verbruik minder.

In 2012 zijn veel apparaten in de keuken vervangen. Denk hierbij aan de ovens, friteuses en gasfornuis. Met de hedendaagse technieken konden we meer bereidden zonder meer energie te hoeven gebruiken.

In 2013 is de ouderwetste CV vervangen door een moderne HR Ketel.

In 2014 zijn we met de verwarming een stap verder gegaan door allen verwarmingsbuizen achter de schermen in te pakken met sokken. Hierdoor bereikt meer warmte de gastenruimtes. 

In 2016 zijn alle lampen in de zaal vervangen door energie zuinig led lampen. Ongeveer 80 lampen zijn vervangen voor E27 lampen.Van 60 watt naar 8 watt.

TL balken in het bedrijf zijn allemaal vervangen door led balken.

We wassen chloorvrij met onze vaatwasser door een speciale zeep van onze leverancier die ook biologisch afbreekbaar is.

Via onze huidige leveranciers kopen we steeds meer biologische groenten in en werkt onze groenteboer met Nederlandse boeren.

in 2017 zijn we gestopt met het inkopen van voorverpakt mineraalwater. We filteren nu uit onze eigenwaterbrond door het Purezza systeem. Geen transport en koolstofdioxide uitstoot.

Duurzame barbecue catering

Om de barbecue catering te verduurzamen hebben we de volgende zaken geregeld:

- we leveren een barbecue op melamine schalen. Hierdoor verbruiken we geen grote hoeveelheden plastic.
- de afwas doen we in de meest moderne vaatwasinstallaties met warmte  terugwin installaties
- Transport in thermoboxen die geen stroom verbruiken
- Onze leveranciers werken ook duurzaam

in 2018 is er een nieuwe spoelruimte gebouwd. Deze is voorzien van vaatwassers die minder water verbruiken en een warmte-terugwin-installatie hebben. 

2019 nieuwe mogelijkheden afscheiden benut door beter plastic te gaan verzamelen.

2019 geinvesteerd in herbruikbaarservies voor de catering

2021 Meerder productgroepen biologisch gemaakt waaronder de koffie en het zuurdesembrood dat we serveren. 

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Indien akkoord klik op "Cookies toestaan, anders klik op 'Instellingen'.