Goede kwaliteit
Altijd klantgericht

Leffe bieren

De Lachende Vis heeft een mooi assortiment van veel leffe bieren. Leffe bruin en Leffe blond zijn een van onze populairste bieren... en nog wel op de tap! Ondek de rijke traditie van Leffe bieren en kom er gerust eens voor binnen.

Leffe, een brouwtraditie sinds 1240

De Abdij van Leffe, opgericht in 1152, was een norbertijnenabdij waar kanunniken in een gemeenschap samenleefden met bijzondere aandacht voor opvang en gastvrijheid; talrijke pelgrims konden altijd in de Abdij van Leffe terecht.

In 1240 besloten de kanunniken een brouwerij te bouwen om een gezonde en versterkende drank te bereiden (in die periode heersten ziektes zoals de pest en het koken van water tijdens het brouwproces van het Leffe bier doodde alle ziektekiemen). Na de Franse Revolutie werd de abdij in 1929 heropgericht; ook de abdijkerk op het oude abdijdomein werd heropgebouwd nadat de mooie 18de-eeuwse kerk was afgebroken. Iedere kloosterling vervulde een specifieke taak en verbond zich ertoe de parochies te bedienen.

Kom gezellig borrelen in De Lachende Vis

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Indien akkoord klik op "Cookies toestaan, anders klik op 'Instellingen'.