Allergenen? We've got you covered
Allergenen? - We've got you covered!
We vinden het belangrijk dat iedereen zorgeloos kan genieten. Daarom hebben we per gerecht aangegeven welke allergenen erin zitten.
heb je een allergie of speciale wens? Laat het ons vooral weten - onze keuken denkt graag met je mee!
Mocht je vragen hebben? Mail ons dan info@delachendevis.nl
Op onze onlinemenukaart ziet u in welk gerecht, welk allergeen verwerkt zit.
Mensen met een voedselallergie reageren overgevoelig na het eten van allergenen waar ze allergisch voor zijn. Bij een allergische reactie komen stoffen vrij die verantwoordelijk zijn voor symptomen als roodheid, zwellingen, uitslag en slijmproductie.
Op onze menukaart staat informatie over de 14 meest voorkomende allergenen:
• glutenbevattende granen ( tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut)
• ei
• vis
• pinda
• noten ( amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten)
• soja
• melk (Koemelk, melkeiwit)
• schaaldieren
• weekdieren
• selderij
• mosterd
• sesamzaad
• sulfiet
• lupine
Er zijn nog meer allergiestoffen die nog niet in deze wet staat: lactose, cacao, Glutamaat (E620-E625), Kippenvlees, Koriander, Mais, Peulvruchten, Rundvlees, Varkensvlees en Wortel